هواکش چیست و انواع آن کدامند؟
به طور کلی می توان هواکش را ابزاری برای حرکت و گردش هوا در اطراف آن دانست. اگرچه عملکرد آنها مشابه است، اما از نظر ساخت و ساز و فضای اشغال شده به طور متفاوتی طبقه بندی می شوند. در گذشته، در غیاب فنهای مکانیکی مدرن، مردم سعی میکردند با ساختن محوطههایی هوا را بین محیطهای داخلی و خارجی جابهجا کنند تا به راحتی زندگی کنند. در این مقاله سعی کردیم به شما کاربران عزیز توضیح دهیم که هواکش برقی چیست و همچنین مدل های مختلف آن را در نظر بگیریم.
امروزه با طرح ها و طرح های مختلف هواکش های پلاستیکی دیگر نیازی به این کار نیست. این محصولات از برق، موتورهای قدرتمند و رانرهای قدرتمند برای جابجایی هوا در ساختمان ها، کارخانه ها و مناطق مختلف مطالعاتی استفاده می کنند.
هواکش های پلاستیکی توسط سازندگان مختلف در اندازه های مختلف و با مواد بدنه فلزی و پلاستیکی تولید می شوند. مدل های پلاستیکی معمولاً در خانه استفاده می شود و مدل های فلزی - در کارگاه ها و در تولید. دوستان عزیز اگر مایل به خرید هواکش برقی هستید و می خواهید در مورد این محصول بیشتر بدانید با ما همراه باشید.
هواکش چطور دستگاهی است و چه کاربردی دارد؟
یک هواکش شبیه یک پنکه است و دارای پره هایی است که هوا را به صورت دایره ای حرکت می دهد. این محصولات انواع مختلفی دارند و برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی طراحی و تولید می شوند. ساپورت داخلی دارای ظرفیت کم و هزینه کم است، این محصولات برخلاف نمونه های صنعتی در اندازه های بزرگ تولید می شوند و قادر به گردش در هوای داخل سالن ها، طبقات و خطوط تولید صنعتی بزرگ هستند.
وظیفه اصلی این هواکش ها انتقال گازها و هوا است تا انسان در هنگام تنفس اکسیژن تازه دریافت کند و از استنشاق گاز های مضر خودداری کند. بدون تهویه مناسب، افراد بیشتر در معرض خفگی، احساس خستگی، ایجاد بوی بد و پر کردن هوا هستند.
هواکش ها دو نوع اصلی از این محصولات دمنده و دستگاه مکنده هستند که به دلیل تفاوت در نحوه کار با این نام ها نامگذاری شده اند. این هواکش ها دارای سیستم های پیچیده ای هستند که به صورت مکانیکی هوا را به روش های مختلف تقسیم می کنند.
هواکش پلاستیکی برقی چیست؟
هواکش پلاستیکی اغلب در توالت ها، حمام ها، آشپزخانه ها و مناطق اداری و غیره استفاده می شود تا کیفیت هوای خوب در خانه تضمین شود و از سلامت محیط محافظت شود. استفاده می شود. تهویه داخلی کیفیت هوا را بهبود می بخشد و از رشد میکروب ها و باکتری ها در محیط جلوگیری می کند.
برای جریان هوا و راندمان بالا، امروزه در اکثر هواکش های خانگی از فن های مشابه استفاده می شود. هواکش های خانگی را می توان به سه دسته صفحه محوری، لوله محوری و پروانه تقسیم کرد.
هواکش سانتریفیوژ چیست؟
این هواکش شامل چندین محور چرخشی و شعاعی است که در محفظه های مارپیچی قرار گرفته اند. این مدل از هواکش هوا را به صورت یکنواخت در چرخش دستگاه ها پخش می کند و فن های آن به راحتی فشار بالا را در سیستم کانال تحمل می کنند. قیمت این محصول در بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها اساس ساختار آن است.
هواکش های سانتریفیوژ می توانند هوا و سایر گازهای آلوده را جابجا کنند و وظیفه خنک سازی هوای اطراف را بر عهده دارند. از مهمترین اجزای این هواکش ها می توان به پروانه، موتور الکتریکی، قیف و پیچ اشاره کرد. البته قیمت این هواکش ها در نوع پروانه متفاوت است که به چند مدل پروانه خمشی به جلو، ملخ خمشی به عقب و پروانه شعاعی تقسیم می شود. ملخ های عقب و جلو با یکدیگر متفاوت هستند.
ملخ های عقب از نظر فنی تیغه های جهت چرخش نیستند، بلکه کاملا برعکس هستند. این پروانه ها ساختار محکم و پایداری دارند و چرخ های آنها با سرعت بیشتری می چرخند. الگوی لنگ می تواند مستقیم یا منحنی باشد و منحنی موثرتر است.
از طرفی از نظر چرخش فن، فن جلویی از نظر کارایی و کارایی ضعیف تر از فن عقب است. فن های پیش اگزوز را می توان در اطراف لبه برج خنک کننده یا در مناطقی که فشار کم و جریان هوای کم مورد نیاز است استفاده کرد. هواکش های سانتریفیوژ به دلیل طراحی ساده، سطح صدای کم و فرکانس استفاده زیاد، مقرون به صرفه بوده و عمر مفید بالایی دارند.
هواکش مکنده و دمنده چه تفاوتی با هم دارند؟
دمنده مکانیزم مکانیکی دارد و وظیفه آن انتقال هوا از مکانی به مکان دیگر است. تمرکز این دستگاه روی یک نقطه خاص است و اغلب در محیط هایی که احتمال آلودگی هوا وجود دارد استفاده می شود. این تجهیزات در عین حال کار سرمایش را نیز انجام می دهد و به همین دلیل در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. این دستگاه ها جریان هوای بیشتری نسبت به سایر انواع هواکش ایجاد می کنند.
نوع دمنده قابلیت انتقال گاز با فشار متوسط ??را دارد و جریان هوا را در مایع ایجاد می کند تیغه یا تیغه های فعال در این نوع فن از مواد مختلفی ساخته شده است و این موتور است که گردش آن را کنترل می کند. گل ها به دو نوع گریز از مرکز و جایگزین قطبی تقسیم می شوند ورودی، خروجی، پروانه و محفظه بیرونی مهم ترین قسمت های یک دمنده هستند.
هواکش های مکنده برای محیط های صنعتی طراحی شده اند و از دمنده ها قدرتمندتر هستند و گاهی به آنها فن صنعتی نیز می گویند. فن های مکنده حجم زیادی از گاز را با فشار کم حرکت می دهند. این هواکش ها ظرفیت بالاتری دارند و انرژی کمتری تولید می کنند.
مهمترین اجزای جار و برقی تیغه های کنترل الکتریکی و موتور هستند که وظیفه اصلی دستگاه را تشکیل می دهند. این دستگاه ها هوا را در سراسر منطقه تولید می کنند و کارایی آنها بسیار متفاوت است.
محل قرارگیری این وسایل بسیار مهم است و باید به گونه ای استفاده شود که بهترین تهویه را فراهم کند.
هنگام خرید هواکش باید به اندازه اتاق، عملکرد مورد انتظار از آن و مکانیسم دستگاه توجه ویژه ای داشته باشید. انتخاب دستگاه مناسب به خصوص در محیط های صنعتی و بزرگ کار هرکسی نیست پس باید با مشاوره تخصصی و زیر نظر افراد ماهر انجام شود.
برای خرید خرید هواکش لوله ای پارس خزر می توانید به ضیافن مراجعه کنید.
آموزش گام به گام تعمیر هواکش ها
1. این نکات ایمنی را دنبال کنید: برای ایمنی بیشتر، ابتدا تمام اتصالات الکتریکی فن را قطع کنید. هنگام برداشتن دریچه، مراقب باشید که به گل میخ های جانبی که دریچه را در حفره دیوار نگه می دارند آسیب نرسانید.
2. ابزار لازم را آماده کنید: برای کار با اجزای تهویه به ابزارهایی نیاز است. اگر از قبل می دانید که برخی از طرفداران شما شکسته شده اند، آنها را دریافت کنید. برای باز کردن دریچه ها به پیچ گوشتی نیاز است.
3. روغن: در این مرحله می توانید فن را روغن کاری کنید. اگر دمنده برای مدت طولانی کار می کند، شفت را روغن کاری کنید. بعد از روغن گیری، محل روغن کاری شده را با یک پارچه نرم و بدون پرز تمیز کنید.
4. برداشتن بوش: پس از روغن کاری به راحتی می توان آستین نصب شده روی شفت را جدا کرد. هنگام جداسازی به محل قرارگیری قطعات توجه کنید تا مشکل گرفتگی نداشته باشید. می توانید شماره را با استفاده از صفحه شماره تایپ کنید.
5. مراقب باشید هنگام خارج کردن روتور از استاتور به لنت ها آسیب نرسانید. موتور را تعمیر کنید و سپس با اهم متر وضعیت آن را بررسی کنید. مقاومت آن باید 10 مگا اهم باشد.
6. هنگام پیوند گیاه مراقب باشید که خارها و قسمت هایی که گیاه را نگه می دارند آسیب نبیند.
7. اگر از همان گیاه قبلی استفاده می کنید، پس از تمیز کردن باید تمام قسمت ها با دقت باز و بسته شوند.